maanantai 2. maaliskuuta 2015

Eläinlääkärissä

Aiomme mennä Roosan kanssa kokeilemaan CFAn kissanäyttelyä parin viikon kuluttua. Sitä varten piti käydä lääkärillä hakemassa todistus siitä, ettei Roosa kanna kissan leukoosivirusta. Leukoosivirus aiheuttaa mm. kasvaimia ja tautien vastustuskyvyn huonontumista.

Varasin ajan naapurissa sijaitsevalta pieneltä eläinlääkäriasemalta. Aika järjestyi jo seuraavaksi aamuksi. Lääkäri tutki Roosan huolellisesti ja eläinhoitajat ottivat verikokeen. Tulokset saimme samalla reissulla: Roosa on terve kissa. Hampaat ovat komeat sapelit ja erinomaisessa kunnossa. En siis ole niitä turhaan harjannut :)

Näyttelyssä pitää todistaa, että kissan rokotukset ovat ajan tasalla. Roosan rokotukset on merkitty passiin, mutta minussa heräsi epäilys, että nämä täällä todennäköisesti eivät osaa tulkita Eurooppalaisia rokotuksia ja pyysin lääkäriä kääntämään rokotustodistuksen näyttelyihmisten ymmärtämään muotoon.  

Meillä molemmat kissat ovat reippaita lääkärissä kävijöitä. Niitä ei yhtään pelota outo paikka, koiran haukunta ja vieraan pissan haju. Verikokeet ja rokotukset hoituvat aina ilman paniikkia ja draamaa.

Tälläkin kertaa kaikki meni hyvin, Roosa käyttäytyi esimerkillisesti, vaikka verikokeen otto selvästi vähän nipisti.  Sain kaksi paperia. Käännöksen rokotustodistuksesta ja virusten testitulokset (samalla verikokeella sai myös testattua FIV:n eli kissojen aidsin, joka on vakava tauti.  Ei ole Roosalla sitäkään).

Kunnes.

Kotona luin paperit tarkemmin. Molemmissa papereissa oli kissan syntymäaika väärin. Molemmista puuttui mikrosirun numero. Rokotuspaperiin oli merkitty rokotusten voimassaolo väärin. Käytännössä mikään ei todistanut että kyseessä oli juuri Roosa, joka oli tutkittu. Tiedot eivät täsmänneet passin merkintöjen kanssa, joten ne olisivat voineet olla minkä tahansa kissan paperit. Tietysti! Täällä ei mene mikään laakista oikein. Ihmiset ovat kaikkialla todella ystävällisiä ja avuliaita, muttei heidän avustaan ja neuvoistaan yleensä mitään hyötyä ole. Opiskelleet ihmiset ja tietävät vähemmän kuin meidän mummu!

Ajoin takaisin lääkäriin ja kirjoitutin paperit kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti