perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kissanruokaa metsästämässä

Tästä aiheesta voisi heittää tarinaa pitkään. Totean kuitenkin vain, että eläinkauppojen kissanruoat ovat täällä huonolaatuisia. En ole löytänyt hyvää kissanruokaa ja siitäkös kissojen mahat välillä protestoivat. 



Suomessa käyttämääni kissanruokaa myy täällä vain yksi paikallinen verkkokauppa. Kalliiseen hintaan. Tilasin sieltä kuitenkin tuttua märkä- ja kuivaruokaa. Märkäruoka tuli, mutta kuivaruokaa ei toimitettu, koska se oli päässyt loppumaan.


Samaa ruokaa myy myös Amazon. Vielä kalliimpaan hintaan. Tai hinta on sama mitä maksan Suomessa, mutta purkki puolet pienempi. Tilasin kuitenkin seuraavaksi Amazonista tätä tuttua märkä- ja kuivaruokaa. Amazon jakoi tilauksen kahtia ja jätti kuivaruoan jälkitoimitukseen. Märkäruoka tuli seuraavalla viikolla. Kuivaruoka ei tullut ikinä. UPS oli jakelevinaan kuivaruokalähetystäni, mutta ei muka löytänyt toimitusosoitetta! Ennen kuin ehdin saada tämän selville, oli Amazon jo perunut tilauksen ja hyvittänyt tuotteen hinnan minulle. Kuivakkaasti tiedustelin heiltä miten ensimmäinen erä mahtoi löytää perille samaan osoitteeseen.  En saanut vastausta.


Tilasin uudelleen ensimmäisestä verkkokaupasta. Pienempi kuivaruokapussi oli verkkokaupasta loppu, mutta ISOja pusseja oli 5 kpl varastossa. Tilasin yhden niitä ja sen lisäksi taas märkäruokaa. Sain tilausvahvistuksen. Kaikki tuotteet mukana. Sain sähköpostin siitä miten tilaukseni "has left the building". Kaikki tuotteet mukana. Meni muutama päivä, minulle ilmoitettiin, että kuivaruoka ei nyt sitten kuitenkaan ollutkaan lähtenyt,  eikä heillä ollut tietoa milloin se lähtisi, koska tuotetta ei ollut saatavilla. Märkäruoka toimitettiin tänään.


Me ollaan varmaan Suomessa takaisin ennen kuin päästään taas tuttujen kissanraksujen makuun.


Sama juttu shampoon kanssa. Näillä on  kirpunpoistotuotteita huolestuttavan paljon,  mutta Siperiankissojen näyttelyyn valmistautumiseen tarvittavaa shampoota ei löydy. Siperiankissan turkin pitäisi pesun jälkeen olla karkea ja shampoon laadulla on todella merkitystä lopputuloksen kannalta. Silkinpehmeyden takaavia tuotteita täältä löytyisi noiden tuholaismyrkkyjen lisäksi (tilanne on Suomessa eläinkaupoissa sama, myyjät yrittävät myydä silkkitippoja kun etsii karkeakarvaisen koiran shampoota).


Löysin yhden verkkokaupan, joka myy tuttua shampoota, mutta kuinka ollakaan, tuote oli heiltä loppu. Lemmikkieläinkauppa suositteli lämpimästi erästä shampoota, jonka tyhmänä ostin. Ennen pesua luin pienellä präntätyn: vain koirille, vain ulkoisesti. Sisältää mm. Asetyylisalisyylihappoa. En tiedä vaikka sitä olisi kaikissa shampoissa, mutta ensimmäisen kerran huomasin sen tuoteselosteessa, enkä halua kissojeni nuolevan aspiriinia turkiltaan. Kissa kun usein jälkipesee itse turkkinsa sen jälkeen kun se on pesty. Joten käyttämättä jäi. Koirilla ja kissoilla on yleensä yhteiset shampoot, mutta jos joku on nimetty vain koiria varten uskon sen tarkoittavan samaa kuin "myrkyllistä jälkipestynä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti